Jaguar F-Pace Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

Registered
Joined
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I purchased back in February a 2019 30 T Portfolio 2.0 L Engine . Since then I been experiencing squeak and vibration when turning it is more noticeable when car is in eco mode. I took it to the dealer and they can't reproduce the problem. Until recently When I notice that the vibration when turning became more obvious I took the car back to the dealer where the service person that received my car and after he drove the car immediately he noticed the unbearable vibration which is unacceptable for a car of this quality and cost. The service manager make me drive with one of the mechanic which was explaining to me a lot of not sense responses. Taking in consideration that this is my second F-Pace and my previous one was smooth and never have this kind of problem. I drive another F pace ( a loaner from the dealer) same engine configuration and drive and turn very smooth. Any one experiencing this kind of problem ? . The service manager told me today that after contacting Jaguar they respond to him that this is Normal?? Hell NOT.
 

Registered
Joined
359 Posts
I think they call it crabbing the Mercedes Glc range suffer with it badly it's the tyres stressing as they turn especially if you have 21" wheels or larger
I'm sure it can wear tyres out quickly also
Google it or YouTube as plenty of issues on there about it
 

Registered
Joined
1,213 Posts
Would seem strange if this was the problem with temperatures still so warm unless it was a cold morning? This is a problem below 7 degrees C when summer tyres lose flexibility on the F Pace and is resolved by fitting softer compound tyres for cold weather. There is an extensive thread on here discussing this.
 

Registered
Joined
743 Posts
What tyres do you have, what rim size. Pirelli are notably bad I have Continental with no sign of tyres scrubbing if that is the problem. I can't think of a reason why Eco mode would influence the problem.
 

Registered
Joined
376 Posts
I have 2 hypotheses, Firstly, agree with Deltasierra as above. I disliked the Pirelli tyres that my vehicle (identical spec to yours Nestjag) so much that as soon as I took possession of it I was straight off to the local tyre fitters to get them replaced. I had Avon ZX7 summer tyres fitted. This improved handling and harsh suspension no end.
Secondly, when fitting the new tyres the fitter informed me that the original wheels/tyres had never been balanced at the factory, so this could also be a part of your problem. Just for information I have a separate set of "Winter wheels", that are shod with Continental WinterContact TS850. These are fantastic tyres and really inspire confidence in their grip, unfortunately the compound is too soft (and wears too quickly) to keep them on all year round.
 

Registered
Joined
577 Posts
I have a different issue to do with the SatNav. sent in video of the faults to prove it. The response from JLR was "It is working to Specification" They will not do anything to correct the fault.
DO NOT ACCEPT THIS ...
 
1 - 6 of 6 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top