Jaguar F-Pace Forum banner

Tani wydech Quicksilver - okolice Liverpoolu

124 views 4 replies 2 participants last post by  cutlea01  
#1 ·
Nie mój, nie znam sprzedawcy... pojawił się właśnie w moich zapisanych wyszukiwaniach na eBay, więc pomyślałem, że podzielę się nim w interesie innych
Oferta na eBay - 116785799786
Image

Jest wystawiony jako wydech F-Type, ale nim nie jest. Tabliczka znamionowa podaje 'F-Pace', a numer części producenta jest dla F-Pace.

#3 ·
Bardzo, bardzo irytujący wydech. Tak, pasuje on do F-Pace z silnikiem 3.0 V6 z kompresorem, ale jest bardzo "dudniący". Standardowy wydech OEM jest fabrycznie dość głośny, po zamontowaniu tych części dźwięk wydechu znacznie się podnosi, jest po prostu głośniejszy z dudnieniem przy niewłaściwych obrotach podczas jazdy, że będziesz chciał je z powrotem zdemontować. Zapytaj mnie, skąd wiem! Te nie są moje, ponieważ moje leżą na strychu warsztatu, ponieważ nie mogłem ich dłużej znieść i ponownie zamontowałem standardowy wydech.

owns 2018 Jaguar F-Pace S
#4 ·
Nie zgodziłbym się - mam zamontowaną i nie uważam jej za irytującą, właściwie uważam, że jest w sam raz. Nawet podczas długich podróży autostradą nie mam problemów z hałasem.

Konie na kursy, zakładam, to, co jest dobre dla niektórych, nie pasuje do wszystkich gustów

#5 ·
Zgoda, jeśli komuś podoba się dźwięk, to jest to dla niego i oczywiście nie dokonał złego wyboru ani decyzji. Uważam, że tuning typu „bang bang” w Focusie RS jest bardzo, bardzo irytujący, ale młodzież, która tuninguje swoje samochody, lubi to. Mam mocno zmodyfikowany wydech w XKR: przednie tłumiki zostały zastąpione prostą rurą X, a tylny tłumik jest znacznie mniejszym sportowym typem. Brzmi idealnie w moich uszach, nie za głośno podczas spokojnej jazdy po ulicy, lekko głośniejszy pomruk i zero dudnienia. Ale daj mu pełny gaz, a wiesz, że to V8.

owns 2018 Jaguar F-Pace S
  • Like
Reactions: Apollya